• Snelle levering
  • Gratis bezorging vanaf € 50,- of 12 flessen
  • 10% korting vanaf 24 flessen per soort
  • Veilig betalen via iDeal en SSL certificaat

In 1994 lanceerden de Franse wijnmakers Didier Belondrade en Birgitte Lurton, die op dat moment in het Spaanse wijngebied Rueda woonden, voor het eerst de Belondrade y Lurton. Een grootse witte wijn met bewaarpotentieel van 100% verdejo, vergist en gerijpt op eikenhouten vaten. Met deze bijzondere wijn schreven ze geschiedenis want inmiddels is Belondrade y Lurton een incoonwijn, de opbrengst is beperkt en de wereldwijde vraag is groot.

Belondrade y Lurton is meer dan wijn. Het is een filosofie, een visie. Duurzame wijnbouw en productie dragen bij aan een wijn die met liefde is gemaakt. Volgens Robert Parker is dit een van de beste witte wijnen uit Spanje. De wijn van 100% verdejo heeft een volledige houtopvoeding gehad en heeft een intense geur en smaak. De boter- en toastaroma’s smelten harmonieus samen met de kruidige perzik- en abrikozentonen. Onder de naam Quinta Apolonia Belondrade, genoemd naar zijn dochter, brengt Didier een tweede wijn op de markt, eveneens gemaakt van 100% verdejo. Het is een blend, voor een deel gemaakt uit de oogst van de oude wijnstokken voor de “grote broer” Belondrade y Lurton, en voor een deel van de oogst van jongere stokken.

“Belondrade y Lurton is more than just a wine. It’s a philosophy, a vision, that especially values caring for the natural environment; working the vines sustainably; meticulous sorting of the berries and handling them with loving care; developing its own yeast cultures; and keeping the wine almost one year in barrel and six months in bottle before its release on the market.” Didier Belondrade

Quinta Apolonia Belondrade 2018

Quinta Apolonia Belondrade 2018

DO Castilla y León

meer info


per fles
Belondrade y Lurton 2018

Belondrade y Lurton 2018

DO Rueda

meer info


per fles
Quinta Clarisa Belondrade 2016

Quinta Clarisa Belondrade 2016

DO Castilla y León

meer info


per fles