• Snelle levering
  • Gratis bezorging vanaf € 50,- of 12 flessen
  • 10% korting vanaf 24 flessen per soort
  • Veilig betalen via iDeal en SSL certificaat
  • Snelle levering
  • Gratis bezorging in regio Tilburg vanaf 12 flessen of vanaf € 100,00
  • 10% korting bij afname vanaf 24 flessen per soort
Podere Brizio, DOCG Brunello di Montalcino 2013

Podere Brizio, DOCG Brunello di Montalcino 2013

DOCG Brunello Di Montalcino

3995
per fles

Podere Brizio een juweel in de heuvels van Montalcino met in totaal 33 hectare grond, waarvan 11,5 ha aangeplan met sangiovese. De Brunello is intens en elegant. traditioneel gevinifieerd. Na twee weken gisting, wordt de wijn in grote Franse eikenhouten vaten gerijpt voor 38 maanden, daarna 6 maanden flesrijping alvorens op de markt gebracht. Proefnotitie: Uitgebalanceerd in de mond met een levendige zuurgraad die vitaliteit en frisheid verleent aan een zeer elegante en complexe wijn. Een vleugje zwarte peper begeleidt de finish. De zachtste tannines zijn mooi geïntegreerd en in het lichaam van deze fijne wijn.

Drinkmoment

Perfect in combinatie met kaas, vlees en wild; uitstekend met pasta en vleeswaren. Deze wijn kan zich de komende 10 jaar verder ontwikkelen

< Terug naar overzicht
Deel deze wijn:
Artikelnummer
68130301
Wijnjaar
2013
Flesinhoud
75cl
Soort
Rode wijn
Druiven
Sangiovese
Alcohol
14%
Wijnkarakter
Krachtig, Rijk en complex, Pareltjes en bewaarwijnen
Land
Italië
Regio
Toscane
Appellatie
DOCG Brunello Di Montalcino
Allergenen
Bevat sulfieten

Om optimaal te genieten van deze wijn bij de maaltijd, is een goede combinatie met je gerecht van belang. Om je hierbij te helpen zie je hieronder welke combinatie(s) wij van harte aanbevelen. Voor meer advies - vraag het ons.


Pasta's

Pasta’s variëren van naturel tot zeer geprononceerd. Een simpele wijnsuggestie is dan ook niet zomaar te geven. De keuze is gebaseerd op de bereidingswijze. Denk aan sangiovese, nero d’avola, pinot grigio of grillo.

Rood vlees

Bij rood vlees passen krachtige rode wijnen. Bijvoorbeeld klassieke wijnen uit de Bordeaux, of stevige druivenrassen uit andere werelddelen; malbec uit Argentinië, carmenère uit Chili of zinfandel uit Californië.

Stoofgerechten

Stevige gerechten en dus stevige wijnen. Mooie carmenère, krachtwijnen uit de Roussillon of Cahors, er is volop keuze uit wijnen met een kruidig karakter.