Column Stadsnieuws 2 mei 2015  6 halen = 5 betalen
Château Pigoudet Première 2014 Aix-en-Provence

De zalmroze rosé is de bekendste en populairste wijn uit het klassieke wijngebied, de Provence. Het zijn niet de goedkoopste rosé's maar dat proef je dan ook! Neem nou onze Château Pigoudet. De geschiedenis van dit château gaat terug tot de 16e eeuw en sinds 1992 wordt het gerund door de charmante Elke Schmidt en haar dochter en schoonzoon. Met veel zorg en toewijding produceren zij elk jaar een overheerlijke rosé; fris en sappig met verleidelijk zacht fruit zoals witte perzik en lychee, en ook rood fruit zoals bosaardbeitjes en frambozen dienen zich aan. Maar vergis je niet, wat citrustonen maken het ook een pittige wijn. Een zeer elegante en levendige rosé. Een aanrader; rosé zoals rosé bedoeld is.

In de prachtige omgeving van Château Pigoudet valt veel te beleven. Grote schilders als Van Gogh en Cézanne waren onder de indruk van de schoonheid van de Provence. Op historisch gebied zijn er tal van monumenten, kastelen, kapellen en andere bouwwerken te zien. Maar de uitstapjes die u in de Provence maakt eindigen vaak in een kennismaking met de regionale specialiteiten, via restaurants, markten met streekproducten en wijnproeverijen waarbij de befaamde rosé's niet ontbreken.

 Wanneer drink je rosé?

Dat is zo fijn van deze wijnkeuze, rosé past bij zo veel momenten. Nu het steeds mooier en zonniger weer wordt, is het heerlijk om deze wijn te drinken bij de lunch, na de thee, als fijn aperitief, en niet te versmaden, bij het diner, tijdens je feestje of bbq. En ook in de picknickmand doet rosé het uitstekend! Kortom, een multifunctionele, zomerse wijn.

Geniet van deze vrolijkheid in het glas en van de speciale aanbieding voor lezers van Stadsnieuws elders in deze editie. Proost! 6 halen = 5 betalen !

 Eric