Op de Decanter World Wine Awards (DWWA) 2015 werd onze Barolo Essenze 2010 van Terre da Vino onderscheiden met een zilveren medaille. Jaarlijks organiseert het toonaangevende blad Decanter een grootse internationale proeverij. Een jury van 240 wijnexperts, waaronder 85 Masters of Wine en 23 Master Sommeliers, proeven en beoordelen duizenden wijnen die uit alle delen van de wereld worden toegezonden. Alleen de beste wijnen in hun klasse krijgen een medaille.

De Barolo Essenze is gemaakt van 100% nebbiolo druiven en komt uit het kwaliteitsgebied Barolo in Piëmonte. De wijn rijpte 24 maanden op kleine eiken vaten en onderging nog eens zes maanden flesrijping alsvorens op de markt te komen.

Onze proefnotities:
Uitgesproken aroma’s van zongedroogd fruit, bramen, kersen en cassis, met een hint van tabak, leer en vanille. Verfijnd en vol van smaak met een elegante afdronk. Advies: door de wijn enkele uren voor gebruik te decanteren zal de smaak optimaal tot z'n recht komen, uw geduld wordt beloond.