Maison du Vin biedt u de mogelijkheid om "en primeur" wijnen van de oogst 2018 te reserveren van gerenommeerde châteaux uit Bordeaux. De Bordeaux-wijnen van het oogstjaar 2016 zijn van uitstekende kwaliteit. Omdat in de gehele streek de kwaliteit hoog scoort, is er voor iedere liefhebber de mogelijkheid om dit topjaar niet te missen. De Bordeaux-wijnen die u in de lijst aantreft, koopt u voordat deze gebotteld zijn. Dit heet primeur of voorverkoop.

 
Wat is voorverkoop?

In het voorjaar volgend op de oogst bieden gerenommeerde châteaux hun jonge, nog niet gebottelde wijnen te koop aan. Dit heet primeur of voorverkoop. Deze voorverkoop gebeurt in tranches. Tijdens de eerste tranche is de prijs het laagst. Daarna volgen de andere tranches. Afhankelijk van het château en de recensies die de wijn ontvangt, is dit veelal tegen hogere prijzen. Zodra de wijnen hun volledige (hout)rijping hebben ondergaan, volgt de botteling, meestal zo'n anderhalf à twee jaar na de oogst. Enkele maanden later worden de wijnen geleverd. De oogst 2016 zal in het voorjaar/zomer van 2019 arriveren.  

Een prachtige selectie

Een prachtige selectie wijnen maar in sommige gevallen slechts beperkt beschikbaar. Mocht u vragen hebben bij het selecteren van uw Bordeaux primeurwijnen kunt u te allen tijde langskomen voor een passend advies, of bel ons op 013-584 1210.


Uw reservering kunt u in de winkel doorgeven of vraag de Voorverkooplijst aan info@maisonduvin.nl.