• Snelle levering
  • Gratis bezorging vanaf € 50,- of 12 flessen
  • 10% korting vanaf 24 flessen per soort
  • Veilig betalen via iDeal en SSL certificaat
  • Snelle levering
  • Gratis bezorging in regio Tilburg vanaf 12 flessen of vanaf € 100,00
  • 10% korting bij afname vanaf 24 flessen per soort
Dom Pérignon Vintage 2009 in Gift Box

Dom Pérignon Vintage 2009 in Gift Box

AC Champagne Grand Cru

169
per fles

Dom Pérignon wordt alleen gemaakt van de beste druiven en mag slechts worden uitgebracht in de meest uitzonderlijke jaren. Het jaar 2009 begon met ongunstige voorwaarden die geruime tijd duurden. Een strenge winter, een regenachtig voorjaar. Gelukkig was augustus perfect. De druiven bereikten een niveau van rijpheid dat niet gemakkelijk wordt overtroffen. Zo op het eerste gezicht voorziet de smaak in een lichte tinteling, bijna ontastbaar maar toch nadrukkelijk aanwezig. Dom Pérignon Vintage 2009 is uniek, de tonen zijn majestueus. Dom Pierre Pérignon nam in 1668 de taak over als keldermeester in de Abbey van Hautvillers. 47 jaar lang bleef hij ontdekken en uitvinden om de kwaliteit van de druiven te verbeteren met nieuwe technieken in de wijnbouw.

Drinkmoment

Wordt geleverd in originele Dom Pérignon gift box.

< Terug naar overzicht
Deel deze wijn:
Artikelnummer
31090700
Wijnjaar
2009
Flesinhoud
75cl
Soort
Mousserend
Druiven
Blend wit, Chardonnay, Pinot Noir
Alcohol
12,5%
Wijnkarakter
Vol en romig, Rijk en complex, Pareltjes en bewaarwijnen
Land
Frankrijk
Regio
Champagne
Appellatie
AC Champagne Grand Cru
Allergenen
Bevat sulfieten

Om optimaal te genieten van deze wijn bij de maaltijd, is een goede combinatie met je gerecht van belang. Om je hierbij te helpen zie je hieronder welke combinatie(s) wij van harte aanbevelen. Voor meer advies - vraag het ons.


Schaal- en schelpdieren rauw en ziltig

Prachtig puur natuur. Verse coquilles, Westerschelde oester of mosselen. Noem maar op. Onze suggesties bij deze groep: champagne of mooie droge witte wijnen zoals een sauvignon uit de Loire.

Schaal- en schelpdieren romige bereiding

Een romige bereiding vraagt om een wat vettige wijn, denk aan een volle chardonnay of een fraaie viognier.

Wit vlees en gevogelte

Bij wit vlees en gevogelte passen over het algemeen prima lichte rode wijnen, stevige witte wijnen of een rosé met een bite. We denken bijvoorbeeld aan pinot noir, wit uit de Rhône of rosé van syrah.

Naturelle visgerechten

Naturelle gerechten behoeven dito wijnen. Pas op voor te uitgesproken karakters. Een lekkere viura of chardonnay zonder houtlagering.

Romige visgerechten

Bij bereidingswijze op basis van room adviseren wij witte wijnen met houtlagering zoals klassieke Bourgognes of chardonnay uit Chili. In het algemeen kunnen we zeggen rijke, ronde wijnen met een laag zuurgehalte.